Miten poistat deodoranttitahrat?

Mini Risk tuoksuu vain luonnolliselta.

Koko Mini Risk -tuotesarja on kehitetty yhteistyössä Suomen Allergia- ja Astmaliiton kanssa. Mini Risk -tuotteet eivät sisällä hajusteita tai väriaineita, jotka saattavat ärsyttää herkkää ihoa. Ne soveltuvat erityisen hyvin lapsiperheille, allergisille, herkkäihoisille sekä niille kuluttajille, jotka haluavat käyttää tuoksuttomia pesuaineita. Mini Risk ei peitä luonnollisen raikkaita tuoksuja vaan tutut ja rakkaat tuoksut saavat ansaitsemansa roolin arjessa.

Hellävaraiset Mini Risk -tuotteet eivät kuitenkaan tingi pesutehosta. Tuotteissa yhdistyvät ihanteellisella tavalla ihoystävällisyys, puhdistusteho ja ympäristön huomioonottaminen.

Kokemuksia Mini Riskistä

Mini Risk on ollut markkinoilla lähes 40 vuotta. Näihin vuosiin mahtuu monenlaisia tarinoita. Tässä muistoja Mini Riskin käyttäjiltä vuosien varrelta.

Mini Riskiin tutustuin kun sain lapsen. En sitä ennen ollut miettinyt yhtään millä pyykkinsä pestä. Mutta yhtäkkiä valtava tietoisuus tulevaisuudesta ja lapsen hyvinvoinnista nousi päällimmäiseksi. Ihoystävällinen pesuaine oli ehdottomasti tarpeen päivittäiseen käyttöön. Halusinhan - tai en, en halunnut vaan ehdottomasti vaadin - parasta lapselleni. Myös ympäristön kuormittaminen nousi tapetille; millaiseen maailmaan haluan lapseni kasvavan. Kyllä vastuu alkaa yksilöistä. Ja kun yksilönä valitsen sopivan valmistajan tuotteen, tuemme yhdessä yhteistä hyvää.
- Nina, Espoo -

Tämä tapahtui noin15 vuotta sitten. Ihastuin sympaattiseen mieheen, jonka kirkkaansiniset silmät saivat polveni notkahtelemaan ja tumma, charmikas parta ihoni kihelmöimään. Ihastus oli onneksi molemminpuolista ja vuoden kuluttua tapaamisestamme olimmekin jo häämatkalla. Kävi ilmi, että mieheni oli melko herkkähipiäinen; sai ihottuman astianpesusta, tavallisella pesuaineella pestyistä vaatteista, käsisaippuoista. Ensin ajattelin, että ok, tämä on pieni vinkki - miestäni ei oltu tarkoitettu tiskaajaksi eikä siivoamaan saati pyykkäämään. Kyllästyneenä tiski- ja pyykkivuoriin paneuduinkin sitten lähikauppamme pesuainevalikoimaan ja päätin kokeilla Mini Risk -tuotteita. Ja vot! Nyt jaamme tasaisesti kotityöt. En ole varma, onko mieheni ollut tyytyväinen ratkaisun löytymiseen, mutta yliherkkyydet ovat tipotiessään. Ja ostimme melko pian tiskikoneen...
-Katariina, Vantaa-

Syksyllä-03 poikani laskettu aika häämötti ja tuli aika pestä hyvissä ajoin vauvan vaatteita. Pesuainetta valittiin tietenkin huolella, ja puntaroitiin eri vaihtoehtojen välillä, varsinkin näin esikoisen äitinä sitä ajattelee kaiken huolella. Tärkeitä kriteereitä olivat, että pesuaine olisi hellävaraista vauvan pumpulinpehmeälle iholle, mutta pesutulos silti hyvä, ilman tuskailua tahranpoistoaineiden kanssa. Allergialiiton merkin ja muilta saatujen vinkkien takia päädyin Mini Riskiin, koska en halunnut vaatteiden tuoksuvan miltään muulta kuin vauvalta ja vaatteiden tuntuvan puhtaan raikkaalta, pehmoiselta vauvan herkkää ihoa vasten. Nyt poika on jo iso, sotkee ja touhuaa, mutta Mini Risk on edelleen hoitanut tehtävänsä hienosti!
-Heidi, Turku-

Allergiaystävällisyyteen opin ensirakkauteni (siis SE SUURI rakkaus) kautta. Hän on allergikko ja astmaatikko. Hänen kauttaan opin kiinnittämään huomiota turhiin hajusteisiin ja ympäristöystävällisyyteen kaikissa pesuaineissa ja muualla elämässä. Tätä oppia olen vienyt myöhemmin vanhemmilleni ja muille tuttavilleni. Harmi vain että tyttö pääsi livistämään...
-Teemu, Helsinki-

Minun ensi tuttavuuteni Mini Riskiin tapahtui ensimmäisen lapsen myötä vuonna 1999. Tytön iho ei kestänyt kaikkia pesuaineita, mutta Mini Risk oli hyvä, iho ei siihen reagoinut. Olen ollut todella tyytyväinen ja puhdasta tulee. Pyykkiä tuleekin nykyään kahden lapsen kanssa, luulisi että talossa asuu isompikin kööri. Mini Risk -tuotteet ovat myös sopivankokoisia pakkauksia, helppo kuljettaa kotiin kauppareissulla.
-Tiina, Tampere-

Sain Mini Riskiä hiljattain lahjaksi. Odotan esikoistamme ja mieheni vanhemmat ystävällisesti hankkivat meille elämämme ensimmäiset Mini Risk -pyykinpesuaineet ja huuhteluaineet joilla pestä lastenvaatteita. Tämä oli ensimmäinen kerta kun käytin Mini Riskiä ja olin todella positiivisesti yllättynyt pesutuloksesta. Olen tämän jälkeen pessyt muutkin pyykkimme Mini Riskillä.
-Mira, Tampere-

Kohtaamisemme oli unohtumaton. Keittiön pöydälle jäänyt saippua, niin raikas ja hyväntuoksuinen... pakkohan sitä oli maistaa! Nykyään tiedän jo, että Mini Risk on parhaimmillaan muualla kuin mutusteltavana.
-Sarianna, Helsinki-

Mini Riskin tulo markkinoille yli 20v. sitten oli perheeni pelastus! Esikoinen kärsi ihottumasta syntymästään saakka; kaikki oli tutkittu, mutta mitään ei selvinnyt! Lääkärit olivat jotenkin ihmeissään. Kun seuraavan kerran menin kauppaan, kauppakassiini ilmestyi Mini Risk -pussi! Käytin Mini Riskiä säännöllisesti, ja n.3 kuukauden kuluttua neuvolassa ihmeteltiin, miten lapseni pitkäaikainen ja vaikeahoitoinen ihottuma oli parantunut. Muuta selitystä ei löytynyt kuin uusi pesuaine! Niinpä Mini Riskin avulla lapseni kärsimys loppui ja koko perhe sai taas nukuttua rauhallisesti!
-Stina, Lahti-

Olen aina suhtautunut hieman epäillen tuotteisiin, jotka sanovat olevansa jotenkin ihmis- ja luontoystävällisempiä. Ostin aina halvinta, kun ajattelin toisten olevan vain rahastusta. Lastenkodissa työskennellessäni huomasin kuitenkin, mikä merkitys niinkin pienellä asialla kun pesuaineella voi olla: 1-vuotias tyttö kärsi pahasta iho-ongelmasta, iho oli punainen ja kutisi kaikkialta muualta paitsi kasvoista ja kämmenistä - eli kaikkialta mihin vaatteet koskevat. Pikkuneidin vaatteita alettiin pestä Mini Riskillä ja tytön iho alkoi parantua hetkessä. Onneksi olen nyt tajunnut, miten pienistä asioista pikkuisen ihmisen hyvinvointi voi olla kiinni.
-Anna, Helsinki-

Kun vauva tuli taloon, muuttui kokonaan systeemit nää, pyykkiä tuli paljon, oli hurjasti pestävää. Aarteelleni halusin tarjota parasta tietenkin ja silloin - jo kauan sitten - Mini Riskin bongasin.

Äsken kuulin että pian mua Mummoksi kutsutaan, voi tätä elämän kulkua, ihanuutta maan!!! Näille tuoreille vanhemmille haluan yhden vinkin antaa; ja Mummon huolenpidolla heille MINIRISK paketin kantaa!!!
-nimim. I, Hyvikää-

Tutustuin Mini Riskiin ensimmäisen kerran 8 vuotta sitten, kun muutin pois kotoa ja aloin pestä itse vaatteeni. Ympäristöongelmista valveutuneena lähdin etsimään joutsenmerkillä varustettuja pesu- ja puhdistusaineita, ja yllätyksekseni Mini Risk oli ainoa tuotemerkki, jolta joutsen löytyi. Sen jälkeen ei ole tarvinnut merkkiä vaihtaa. Ja nyt kun perheessä on 4-kuinen vauva, vaatteet pestään edelleen tutulla ja turvallisella merkillä! =)
-Milla, Turku-

Itkua ja parkua oli mun elämäni ensimmäiset kuukaudet, kunnes äiti vaihtoi vaatteiden pesuaineen Mini Riskiin. Ei enää kutittavia läikkiä ympäri kehoa, ei enää jatkuvaa rasvausta ärtyneen ihon vuoksi. Siitä on jo aikaa 27 vuotta! Ja minä itse, nyt jo 3 lapsen äitinä, en muuta tuotemerkkiä ostakaan!
-Johanna, Joensuu-

Tutustuin Mini Riskiin, kun muutin herkkähipiäisen poikaystäväni kanssa saman katon alle ja ryhdyin perheen pyykinpesukonekenraaliksi. Olen edelleen yli 9 vuoden jälkeen tyytyväinen sekä poikaystävään että pesuaineeseen, enkä ole ajatellut vaihtaa..
-Outi, Tampere-

Minä löysin Mini Risk pesuaineet vähän "vahingossa". Ihoni ei kestänyt enää tavallisia pesuaineita, joten etsin allergia- ja astmaliittojen hyväksymiä vaihtoehtoja. Mini Risk vaikutti tuotevalikoimasta parhaimmalta ja ystävällänikin oli hyviä kokemuksia tuotteesta. Niinpä sitten kokeilin tuotetta ja totesin sen sopivan minulle. Ja nyt Mini Risk on ollut ainoa pesuaineeni jo noin kahdeksan vuoden ajan.
-Jaana, Kuopio-